Vragen over CannonWorks

Particuliere en zakelijke woning- en vastgoedeigenaren kunnen met CannonWorks samenwerken met bedrijven aan projecten in- en rondom huis of vastgoed

Image

Grip op onderhoud en verbouwingen

Wat is CannonWorks precies?

CannonWorks is het onderhoudsboekje voor je huis of vastgoed

Met CannonWorks kun je samenwerken met bedrijven in- en rondom huis of vastgoed. Je houdt met CannonWorks alles bij van jouw onderhoudswerkzaamheden en/of verbouwingen. Wanneer je van een bedrijf een e-mail krijgt met  een 'inlog-knop', dan kun je de CannonWorks-app downloaden en direct inloggen. Je ziet dan alle informatie verschijnen van de projecten die op jouw adres actueel zijn of ooit zijn uitgevoerd.

Klantenapp locatie

Samenwerken aan projecten

Het bedrijf waarmee je samenwerkt gebruikt CannonWorks als bedrijfssoftware om alles goed te organiseren en te stroomlijnen. Als klant van dat bedrijf heb je daarom de mogelijkheid om alle gegevens in te zien rondom de projecten die je met dat bedrijf doet of hebt gedaan. Je ziet offertes, opdrachtbevestigingen en de planning. Ook kun je berichten sturen en nieuwe offertes aanvragen of een nieuwe opdracht plaatsen.

Alle afspraken overzichtelijk bij elkaar

Ook kun je afbeeldingen en documenten aan een project toevoegen en deze delen met het bedrijf waarmee je samenwerkt. Je hebt zo de gegevens van je huis of vastgoed overzichtelijk bij elkaar. Je kunt dus met CannonWorks al het contact met het bedrijf te laten verlopen. Zo raak je niets meer kwijt over je projecten en heb je alle communicatie op 1 plek.

Wet Kwaliteitsborging

De Wet Kwalitietsborging welke per 1 januari 2024 van kracht is stelt dat de kwaliteit van nieuwbouw en verbouw beter gewaarborgd moet zijn. Dit houdt in dat de informatievoorziening van een project op orde moet zijn en de kwaliteit aangetoond moet kunnen worden. CannonWorks draagt ervoor zorg dat de documentatie tussen aannemer en opdrachtgever gedeeld wordt en er een betere onderbouwing en documentatie van een project aanwezig is hetgeen is uitgevoerd en is geleverd aan een woning of gebouw. 

Een prijs of offerte aanvragen

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Een offerte aanvragen

Op de Cannonworks-omgeving of met de CannonWorks-app kun je direct een offerteaanvraag doen. Dit doe je door op de knop 'Offerte aanvragen' te drukken. Vervolgens selecteer je het bedrijf en geef je de locatie op waarvoor je de aanvraag wil doen. Je hebt daarna de mogelijkheid om een omschrijving toe te voegen met eventueel afbeeldingen, tekeningen en overige bijlagen voor wat je precies wilt aanvragen. 

Klantenapp offerte aanvragen

Een project in opdracht

Kan ik ik de planning van het bedrijf doorkrijgen?

Raadplegen van de planning

Als een bedrijf de werkzaamheden heeft ingepland dan krijg je daar een melding van en kun je de geplande datums zien in CannonWorks. Je weet dan precies op welke daten en tijdstippen werkzaamheden zijn ingepland.

Vragen naar de planning

Als je graag wilt weten wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en je hebt nog niets ontvangen, dan kun je via CannonWorks verzoeken om het bedrijf de werkzaamheden te laten inplannen. Dit kun je doen door naar jouw project te gaan en daar te klikken op 'Vraag planningsdata op'. 

Toevoegen aan je agenda

Het bedrijf kan het project dan inplannen. Zodra de planning is gemaakt ontvang je daarvan een notificatie. Je kunt dan de planningsdata raadplegen deze datums automatisch toevoegen aan je eigen agenda. Op deze wijze ben je altijd op de hoogte van wanneer en hoe laat het bedrijf langskomt op het betreffende werkadres.

Opleveren en betalen

Ik heb een factuur gekregen hoe kan ik deze het beste betalen?

Facturen ontvangen

Normaal gesproken krijg je een factuur via CannonWorks wanneer er is gestart met de werkzaamheden of wanneer werkzaamheden zijn uitgevoerd. Niet ieder bedrijf gebruikt CannonWorks voor haar administratie, maar wij bieden de bedrijven wel de mogelijkheid om hun facturatie via CannonWorks te doen. Nu kan het zijn dat je de factuur niet via CannonWorks krijgt aangeboden maar rechtstreeks van het bedrijf zelf, op zich is dat geen ramp.

Voorkom problemen en betaal veilig met iDEAL

Je kunt het bedrijf wel verzoeken om de factuur inclusief iDEAL aan te bieden via CannonWorks. Via deze weg kun je dan veilig met iDEAL en wordt dit direct in je CannonWorks-account bijgewerkt en krijg je inzicht in alle facturen die je ontvangt. Zo kun je altijd later aantonen dat je voor leveringen en diensten hebt betaald.

Altijd goed controleren

Mocht het bedrijf dat niet willen, let dan wel op dat de naam en rekeningnummer van het bedrijf overeenkomen, zodat je zeker weet dat de betaling bij de juiste persoon/bedrijf terecht gaat komen.

Privacy en veiligheid

Welke gegevens worden gedeeld met de bedrijven?

Adres en contactinformatie

Wanneer het bedrijf met jouw contact opneemt via CannonWorks, dan zijn jouw contactgegevens reeds bekend bij dat bedrijf. Via CannonWorks worden deze gegevens verwerkt. In CannonWorks wordt enkel de informatie met bedrijven gedeeld betreffende gegevens die nodig zijn voor specifieke project die je samen met dat bedrijf doet. 

Projectinformatie

Je hebt met CannonWorks de mogelijkheid met om dezelfde informatie te raadplegen dat voorheen enkel via de e-mail geraadpleegd kon worden. Deze informatie die benodigd is voor een project bestaat uit de contactinformatie, het correspondentieadres en de werkadressen. Ook wordt onderling informatie gedeeld zoals de offerte, opdrachtbevestiging, facturen en planning met enkel de namen van medewerkers die zijn gepland voor een betreffend project. 

Foto's berichten en documenten

Ook worden foto's documenten die je onderling met elkaar deelt betreffende de projecten voor het bedrijf zichtbaar. Dit zijn foto's of documenten die door jou zijn toegevoegd, maar kunnen ook documenten zijn die het bedrijf toevoegt. Datums worden automatisch toegevoegd, waardoor je altijd kunt terugvinden wat wanneer welke beeldmateriaal of documenten en door wie deze zijn toegevoegd. 

Er wordt geen onnodige persoonlijke data gedeeld

Data zoals telefoonnummers, adres of e-mailadressen van medewerkers of inhuurkrachten van het bedrijf worden niet gedeeld. Wel wordt de 'openbare' bedrijfsinformatie gedeeld, dat wil zeggen dat informatie welke op hun briefpapier vermeld of hun website dat natuurlijk ook gewoon voor jou zichtbaar is. 

© 2024 CannonWorks - Alle rechten voorbehouden